keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kurkistus kasvihuoneeseen

Kasvihuoneessa on nyt tapahtunut selkeästi vähemmän kasvua, kun on ollut niin kylmää. Onneksi taas eilen lämpö oli noussut 30 asteen hujakoille kun aurinkokin näyttäytyi.

Mansikoita avustin eilen poistamalla suuriksi kasvaneita lehtiä pois auringon tieltä ja tänään oli jo pari punaposkea odottamassa. Saman voisi kaiketi tehdä myös kesäkurpitsalle, vai ottaakohan se nokiinsa? Kokeillaan ;)


Kesäkurpitsa Golden Rush
Lidlistä ostamani paprika. Ensimmäinen alku jäi vaiheeseen, mutta sen jälkeen tulleilla on alkanut tapahtumaan. Kirvoja näkyi muutamia, äkkiä myrkkyjen keittoon! Auttaisikohan samettikukka tässäkin?
Siemenestä kasvattamani tomaatintaimet. Olisi pitänyt tuoda ne kasvihuoneeseen aikaisemmin, sillä sen jälkeen ne lähtivät paljon nopeammin kasvamaan. Paksut rungot on ainakin kasvattanut.
Avomaakurkut ovat jumittuneet tuohon kokoon ja kasvu on selkeästi hidastunut. Varmaan harvennusta kaipaisivat edelleen. En olisi uskonut, että niin moni siemenistä lähti kasvamaan :D
Edestä taaksepäin; paprika, stevia ja 4 tomaattia. Tomaateissa jo komeita raakileita. Kuvassa näkyy myös samettikukkia, jotka kuulemma torjuvat tuholaisia...

2 kommenttia:

  1. Sama on nähtävissä täällä Turussakin, eli kylmän sään takia kasvu on selvästi hidastunut. Siinä on puolensa ja puolensa, yksi hyvä juttu on se, että ruohoakaan ei juuri ole tarvinnut leikata :-) Kasvihuoneessa sentään kaikki kasvaa aika mukavasti.

    VastaaPoista
  2. Taitaa olla sama ilmiö ympäri Suomea. Nyt onneksi on luvattu jo lämpimämpää. Tuo ruohonleikkaus on kyllä ihan totta :D
    Olimme Kroatian-reissussa 5 yötä ja heti oli päästävä tarkistamaan kasvihuone, kyllä siellä oli esim. tuo kesäkurpitsa hienosti saanut pituutta ja paksuutta. Silminnähden kehitystä oli tapahtunut myös muissa kasveissa :)

    VastaaPoista