tiistai 3. kesäkuuta 2014

Raparperimehu ripsauksella kanelia

Raparperimehusta tulee mieleen lapsuuden mummola, siis toinen niistä (toisessa vastaava oli kanelipullat). Omat raparperit ovat nyt siinä mallissa, että niistä mehu onnistuu joten eikun reseptin hakuun. Varsinaisesti etsin reseptiä, johon olisi tullut mustaherukanlehtiä. Kuulin taannoin puhuttavan sellaisesta, mutta sitä kun ei heti löytynyt, vei voiton kaneli.



Kanelinen Raparperimehu

n. 1,2 kg tuoretta raparperia
4 dl vettä
1/2 kanelitankoa
1 kourallinen intiaanisokeria (ruokosokeria)
1 dl tummaa siirappi

1. Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Laita vesi ja kaneli kattilaan. Kiehauta. Lisää raparperipalat. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet. (ei mennyt kovin kauaa, n. 10 min.)

Kuvaajana 3-vuotias poikani <3

2. Levitä märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperikeitos siihen. Anna valua hetken aikaa ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liinaa tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla. (sideharso toimi hyvin

3. Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla.
 

4. Täytä kaksi puhdasta, kuumennettua puolen litran pulloa kuumalla mehulla melko täyteen. Sulje heti kuumalla kumitulpalla ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä. Laimenna mehu suhteessa 1:3.

Ensi kerralla saatan lisätä vielä hieman sokeria omaan reseptiini. Toisaalta itse tykkään juoda vettä johon on vain hitusen lisätty mehua tuomaan makua, siihen tämä sokerimäärä on passeli.

Pohjana ollut resepti täällä.

2 kommenttia:

  1. Tuota ohjettahan voisi kokeilla. On sateiden myötä raparperia pukannut sen verran.

    VastaaPoista
  2. Mehusta tuli mielestäni hyvää ilman että raparperinmaku olisi täysin peittynyt. Ehkä sitä sokeria pitää kuitenkin himpun verran laittaa enemmän...

    VastaaPoista