tiistai 5. toukokuuta 2015

Kasvihuoneen 5 ongelmaa – ja ratkaisua

Oppia viime vuodesta kasvihuoneelta

Viime kesä oli ensimmäinen kesä, jona kasvattelin taimia kasvihuoneessa. Nyt hieman viisaampana annan viisi vinkkiä ensimmäistä vuotta kasvihuonetta käyttäville.

1. Herneet

eivät kuulu kasvihuoneeseen. Eivät ainakaan meidän, ne kuivuivat ja maistuivat puulta kovasta kastelusta huolimatta. Kaiketi liian kova lämpö koitui niiden kohtaloksi. Nyt aion istuttaa herneet ulos lavaan.

2. Talvivalkosipuli

ei myöskään kasva yhtä hyvin kasvihuoneessa kuin avomaalla. Meillä ei enää valkosipulia nähdä kasvihuoneessa, ainoastaan ulkosalla.

3. Avomaakurkku

kasvaa paremmin ulkosalla. Tänä kesänä aion istuttaa niitä lavaan. Viime kesänä köynnöstin kurkut kasvamaan kattoon narun avulla, mutta ei se oikein ottanut tuulta purjeisiinsa. Ehkäpä kokeilen ihan oikeita kasvihuonekurkkuja.

4. Aikainen istutus

ei onnistu pleksikasvihuoneessa edes öljylampun tuoman lämmön avulla :D Nyt aion odottaa kiltisti pidempään kuin viime vuonna. Sen sijaan ajattelin kokeilla hallaharson käyttöä.

5. Kesäkurpitsa

sille pitää laittaa kunnon tuki, jotta kasvusto ei ota maahan kiinni ja se pysyy ilmavana. Monta kurpitsaa meni homeeseen sen vuoksi. Jonkinlainen kehikko pitää kyhätä.

Kesäkuu 2014 kasvihuoneessa. Avomaakurkun taimet kasvavat hyvässä kasvussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti