tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kasvihuone Kairokulmaan - millainen, mistä, mihin?

Yksi tämän kesän TOP 3 hankinnoista on kasvihuone. Ensin ajattelin, että jos tehtäisiin vain pieni puolitoista metriä kertaa metri laatikko, johon seinät vaikka valokatteesta. Sinne mahtuisi jo istuttamani herneet, vähän tomaattia ja vaikka salaatinlehteä. Mutta nyt asiaa enemmän ajateltuani, päädyn isompaan kasvihuoneeseen.

Tehdäkö itse vai ostaa? Selailtuani hintoja tarvikkeille, päädyn hyvin nopeasti ratkaisuunni. Ostan sen valmiina. Halvin, kelpokokoinen sekä muutenkin näpsäkännäköinen kasvihuone maksaa noin 300 euroa. Kuljetuskulut matkahuollolla 5 euroa... Mietin vain, että millainen paketti sieltä oikein tulee :D

Isompi kokoinen kasvihuone löytää paikkansa mielessäni heti. Marjapuskien yhteyteen, aurinkoiselle paikalle. Ongelmaksi voi tosin koitua liiankin kova kuumuun. Hyvä ystäväni kertoi juuri, että sellainen automaattinen katonavaaja ei maksa kuin noin 40 euroa. Ei paha. Se korjaisi ongelman.

Ehkä harkitsen vielä tai ainakin kartoitan valikoimaa.

Ps. puutarhamessut (Supermessut) on viikonloppuna Tampereella,
See You There!

4 kommenttia:

  1. Kasvihuoneen hankinta ja sen odotus on niiiin kutkuttavaa! Talvimyrksy rusensi entisen ja uusi odottaa vielä pystytystä. En millään malttaisi enää odottaa, se olisi saatava käyttöön nyt heti! Isompi aina parempi, minulle tulossa nyt reilu 8 neliötä. Hyviä hankintoja sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, mielessään jo näkee kasvihuoneen tulvillaan monenvärisiä herkkuja. Ystävälleni kävi samalla lailla kuin sinulle, myrsky vei vanhan muovit ja nyt hän tilasi uudet. Siitä varmaan itsellekin tuli viimeinen pisara keittoon, että NYT on pakko saada se.
      Sinulle on ilmeisesti ollut aikaisemmin pienempi kasvihuone kuin tuon 8 neliötä? Luulenpa että kun nyt itse puolipaniikissa tilasin 5 neliön kasvihuoneen, nälkä kasvaa syödessä ja ensi kerralla ostoskorissa on isompi kasvihuone :D
      Kai sen heti voi pystyttää, mutta pitänee vain malttaa muu toiminta vielä toistaiseksi. Jollei sitten hommaa myös lämmitystä ;)
      Ja kuten tekstistä huomasit, ostin juuri äsken ihan ikioman ekan kasvihuoneen <3

      Poista
  2. Joo, entinen oli kuusineliöinen. Sekin oli hyvän kokoinen minulle, mutta koska aivan samanlaista ei enää ollut saatavilla, hankin sitten vähän isomman. Jos kasvihuonetta käyttää vain hyötyviljelyyn eikä perhe ole kovin iso, viisi neliötäkin varmaan riittää. Onnittelut ostoksesta!

    VastaaPoista
  3. Ei ole iso perhe, sanoisinko 3,5 ;) tällä hetkellä.
    Täällä jännään, että ehdinkö saamaan tilauksen läpi, kun kävin vielä uudelleen sivuilla, kaikki kasvihuoneet oli loppuunmyyty...
    Kävin kurkkaamassa viimeisimmän päivityksesi, taimesi ovat jo hyvällä mallilla kasvamassa ja varmasti nauttivat auringosta.

    VastaaPoista