tiistai 22. huhtikuuta 2014

Lämpöä kasvariin ilman sähköä

Ongelma: miten saisin torjuttua hallan kasvihuoneessa?

Koska kasvihuoneemme koko on 4,8 m² eli aika pieni, tämän kaiketi pitäisi onnistua!? Tutkin netistä erilaisia vaihtoehtoja, joista suurin osa kertoi jonkin puhaltimen tai patterin tuomista mahdollisuuksista. Minua ne eivät kuitenkaan kiinnosta, vaan haluan selviytyä tästä ilman sähköä. Aiheesta löytyi niukasta tietoa. Jotkut ehdottivat keskustelupalstoilla kynttilänpolttamista, mutta siinäkin on mielestäni omat riskinsä vaikka sen laittaisikin lyhtyyn.

Kokeilunarvoiseksi ratkaisuksi osoittautui myrskylyhty. Tämä voisi toimia! Öljyllä toimiva lyhty lämmittää varmasti ainakin jonkinverran. Voin lyhdyn ilomielin käydä sytyttämässä iltaisin ja sammuttamassa aamuisin jos se vaan toimii.

Tänään suuntaan ostamaan myrskylyhdyn ja vien sen ensi yöksi kasvihuoneeseen lämpömittarin kanssa. Jos tämä onnistuu, voisin viedä ennen toukokuun loppua tomaatin- ja paprikantaimet kasvariin kasvamaan. Jei! Niin, ja kai hallaharsokin toimii jelpparina :D

Ps. ostin eilen tyrnintaimet (Tytti ja Rudolf) Ruoveden Kukkapaikasta

2 kommenttia:

  1. Minulla on kaksiliekkinen valopetroolilämmitin, eli käytännössä iso myrskylyhty. Mutta ei valaise. Hankittu aikoinaan kutakuinkin samankokoiseen kasvariin kuin sinulla on ja oikein hyvin on toiminut, silloin kun on tarvittu. Nyt kun huone on kahdeksan neliöitä, en tiedä, riittääkö enää. Toisaalta nyt on kennolevykasvari, joka pidättää paremmin lämpöä. Tässä vielä linkki mun lämmittemeen, Kivikankaalta ostettu. http://shop.kivikangas.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=4441

    VastaaPoista
  2. Oi, hienoa! Kiitos vinkistä :) Kävin jo tutkimassa sivuilla ja sitä voisi kyllä kokeilla. Tuo meidänkin on kennolevyinen, kai se vähän paremmin pitää lämpöä kuin esim. muovinen tai lasinen. Kannattaa tuota 2-liekkistä kokeilla isommassakin, eipä niistä tiedä vaikka lämpöä riittäisikin.

    VastaaPoista