lauantai 5. huhtikuuta 2014

Nurmikon keväthuolto ja herneet itämään

Tänään oli puutarhapuuhapäivä

Aamun alkajaisiksi leikkasin virpiangervoaidan vuosileikkauksen. Se on nyt muutaman vuoden vanha ja toivon, että se kahoaisi tänä vuonna kunnolla, sivusuunnassakin. Ehkä hevosenkakkamulta auttaa.

Sitten vuorossa oli nurmikko. Ensin availin haravalla pisimmäksi jääneitä kohtia, jotta vesi ja kalkki pääsevät paremmin perille asti. Liekö siitä ollut merkittävää apua, mutta tuskin haittaakaan. Huomasin muuten siinä haravoidessani, että aina jos oli vähänkin pidempi nurmikko, heti oli hiiret tai myyrät koettaneet kaivautua siitä. Lyhyemmissä kohdissa reikiä tai koloja ei ollut. Tämä kommentti viitatakseni keskusteluun, millaiseksi nurmikko pitäisi jättää talvea vasten. Poika oli mielissään kun sai pienillä kottareillaan kantaa pari nurmikasaa pois :)

Muutaman paikan rapsuttelun jälkeen levitimme koko perheen voimin kalkkia. Tuuli alkoi sopivasti yltyä juuri ennen kalkitsemista, mutta kalkit saimme maahan ja nyt ne vain odottelevat huomista sadetta tai räntää jota Pirkanmaalle on luvattu. Luonto saa jatkaa tästä.

Sisällä istuttelu jatkui. Laitoin sokeriherneet veteen likoamaan 3.4. ja nyt niihin oli ehtinyt kasvaa pienet alut, joten ne oli kiva siirtää mullan joukkoon. Tein kisuille oman laaikolliset herneitä, ne kun myös niitä tykkäävät popsia. Herneet aion viedä ulos joko kasvihuoneeseen tai kasvilaatikkoon. Tämän kevään projekti nro 1: kasvihuone tai minikasvihuone.

Laitoin myös Dahliat esikasvatukseen omiin ruukkuihinsa, näin toivottavasti saan nauttia dahlian kukkaloistosta jo aikaisemmin. Ne on kyllä siitä ihania, kun ne kukkivat isoin kukkasin ja pitkään.

Tänään taidan vielä käydä kastelemassa marjapuskat, kun ovat niin kuivassa paikassa tähän aikaan. Ja pieni metsäretki on myös mielessä, jos löytäisin vihreetä sammalta, sillä voisi koristella narsissikiruukun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti